ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία:«Ανοιχτός» ο διαγωνισμός για αγορά μαχητικών αεροπλάνων

Βραζιλία:«Ανοιχτός» ο διαγωνισμός για αγορά μαχητικών αεροπλάνων
Ο διαγωνισμός για την αγορά 36 μαχητικών αεροπλάνων από τη Βραζιλία "εξακολουθεί να μην έχει κλείσει", δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό...

Ο διαγωνισμός για την αγορά 36 μαχητικών αεροπλάνων από τη Βραζιλία "εξακολουθεί να μην έχει κλείσει", δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στο θέμα, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ δείχνει προτίμηση στο αμερικανικό F-18. "Ο διαγωνισμός εξακολουθεί να μην έχει κλείσει και οι τρεις ανταγωνιστικές προσφορές εξακολουθούν να υφίστανται, συνεπώς δεν έχει ξεκινήσει καμιά αποκλειστική διαπραγμάτευση", διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Τα τρία υποψήφια αεροπλάνα είναι το Rafale της γαλλικής Dassault, το F/A-18 Super Hornet της αμερικανικής Boeing και το Gripen NG της σουηδικής Saab.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η νέα πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ είχε αποφασίσει να επανεξετάσει αυτό το διαγωνισμό, που οι Γάλλοι ήλπιζαν αρχικά ότι θα ολοκληρωνόταν από τον προκάτοχό της, τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Εντούτοις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πρόεδρος της Βραζιλίας γνωστοποίησε πρόσφατα την προτίμησή της για το αμερικανικό αεροπλάνο στην αγορά αυτή, για την οποία η Βραζιλία υπολογίζει ότι θα διαθέσει από τέσσερα ως επτά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newscode.gr