ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: Έζωσαν με εκρηκτικά τους ομήρους

Αλγερία: Έζωσαν με εκρηκτικά τους ομήρους

Να απομακρυνθούν οι αλγερινοί στρατιώτες και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους ισλαμιστές μαχητές ζητούν οι όμηροι, για να μην χαθούν ζωές.

Όμηρος που επικοινώνησε με το κανάλι France 24, δήλωσε πως οι απαγωγείς είναι βαριά οπλισμένοι και απειλούν να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αν ο αλγερινός στρατός επέμβει για να απελευθερώσει του ομήρους.

«Επιτέθηκαν ταυτόχρονα και στα δύο εργοστάσια. Εισέβαλαν στο ένα από αυτά και μόλις ξημέρωσε συγκέντρωσαν όλους όσοι βρίσκονταν εκεί», είπε για την εισβολή των Αλγερινών ενόπλων σε εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου, που έγινε σε αντίποινα για την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι.

Ο ίδιος είπε ότι οι ισλαμιστές μαχητές έχουν αναγκάσει ορισμένους από αυτούς να φορούν ζώνες με εκρηκτικά.

Παράλληλα, ένας Βρετανός, ένας Ιρλανδός και ένας Ιάπωνας, από τους 41 δυτικούς ομήρους, μίλησαν στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera και ζήτησαν επίσης να απομακρυνθούν τα αλγερινά στρατεύμα και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα, ο Ιρλανδός είπε πως ο αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ προς τις εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας έναν Ιάπωνα όμηρο.

Στο Al Jazeera μίλησε και ένας από τους απαγωγείς, ο οποίος τόνισε πως ο αριθμός των ομήρων είναι «περίπου 40» και προέρχονται από περίπου δέκα χώρες: Νορβηγία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ρουμανία, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Ιαπωνία και Γερμανία.