ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι

Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι

Σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο υπέστη ο Ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι, από επίθεση με οξύ που δέχθηκε από άγνωστο στη Μόσχα.

Ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, ο οποίος του έριξε στο πρόσωπο «πιθανότατα οξύ» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας.

Ο χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του Μπολσόι.

Μάλιστα, οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του και δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δυο εβδομάδες. Εκτιμούν επίσης ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωση του Φιλίν.

Η εκπρόσωπος του Μπολσόι και στενή φίλη του Φιλίν είπε επίσης ότι ο χορογράφος, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του διάσημου μπαλέτου τον Μάρτιο του 2011, δεχόταν απειλές και άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή έχει σχέση με επαγγελματικές αντιπαλότητες.

«Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του», είπε.

Σύμφωνα με τη Ναβικόβα, πρόσφατα, άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Φιλίν, ενώ είχε γίνει πειρατεία στο λογαριασμό του στο Facebook και είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του δυσφημιστικές για τον ίδιο πληροφορίες.

Ο Φιλίν, 42 ετών, ήταν χορευτής του Μπολσόι από το 1988 και το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο έγινε στις μέρες του, μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας.

Τον Μάρτιο του 2011, Ο Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπαλσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.

Ρoή Ειδήσεων