Χωρίς καύσιμα τα λεωφορεία στη Νάπολη

Χωρίς καύσιμα τα λεωφορεία στη Νάπολη

Ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια είναι τα περισσότερα λεωφορεία της Νάπολης, λόγω των συσσωρευμένων χρεών προς τις εταιρίες που προμηθεύουν φυσικό αέριο.

Ελάχιστα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν και οι πολίτες ειδοποιήθηκαν από την εταιρία αστικών συγκοινωνιών μέσω Facebook και με σύντομη ανακοίνωση στις ηλεκτρονικές ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες στάσεις.

«Από τα εξακόσια λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μέχρι το 2009, σήμερα μπορούμε να βασισθούμε μόνο σε κάτι λιγότερο από τριακόσια πενήντα» αφού «οι κρατικές και δημοτικές χρηματοδοτήσεις έχουν μειωθεί κατά 40%. Είναι, φυσικό κατά συνέπεια να μην μπορούμε να εγγυηθούμε τις υπηρεσίες που παρείχαμε μέχρι πρότινος», ανέφερε σε ανακοίνωση η εταιρία αστικών συγκοινωνιών της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου.

«Τα λιγοστά λεωφορεία που βγήκαν νωρίς το πρωί στους δρόμους επιστρέφουν, λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου και της αδυναμίας ανεφοδιασμού» τους με καύσιμα, τόνιζε η ανακοίνωση της ANM, η πλειονότητα των μετοχών της οποίας ανήκει στον δήμο της Νάπολης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, που κάνει λόγω για «μαύρη ημέρα για τους πολίτες της Νάπολης», τα χρέη προς τους προμηθευτές φυσικού αερίου ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι εταιρίες αποφάσισαν να αναστείλουν τις παραδόσεις καυσίμων έως ότου να δοθεί ένα μέρος τουλάχιστον των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτές.