ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσόι: Σκάνδαλο πορνογραφίας πίσω από την επίθεση με οξύ

Μπολσόι: Σκάνδαλο πορνογραφίας πίσω από την επίθεση με οξύ

Ο Σεργκέι Φιλίν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι που δέχτηκε οξύ στο πρόσωπο και κινδύνεψε να μείνει τυφλός, δήλωσε ότι είναι σίγουρος για το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση εναντίον του.


Ο Φιλίν, μιλώντας στο κρατικό κανάλι «Rossiya 24» είπε ότι η επίθεση συνδέεται με ένα σκάνδαλο πορνογραφίας, στο οποίο εμπλεκόνταν ο προκάτοχός του στο Μπολσόι. Ο Γκενάντι Γιανίν παραιτήθηκε το 2011, όταν δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες πορνό, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

«Πιστεύω ότι οι ρίζες της επίθεσης βρίσκονται στην ιστορία με τον Γκενάντι Γιανίν, όταν παραβιάστηκε το mail του και οι φωτογραφίες βγήκαν στο φως.

Τον Μάρτιο του 2011, άγνωστος χάκερ ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες ομοφυλοφιλικού σεξ, με πρωταγωνιστής κάποιον που έμοιαζε στον Γιανίν. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν σε 4.000 παραλήπτες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και σε μεγάλες εφημερίδες και κανάλια.

Ο Φιλίν τόνισε ότι γνωρίζει τα ονόματα αυτών που ευθύνονται για την επίθεση, όμως αρνήθηκε να πει περισσότερα καθώς περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι στόχος του δράστη ή των δραστών ήταν να τον απομακρύνουν από την καλλιτεχνική διεύθυνση των μπαλέτων και να αμαυρώσουν τη φήμη τους. Εμφανίστηκε, μάλιστα, μετανιωμένος που δεν πήρε στα σοβαρά τις απειλές εναντίον του, τους προηγούμενους μήνες.