ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στη Βουλγαρία λόγω λιτότητας

Πολιτική κρίση στη Βουλγαρία λόγω λιτότητας

Η κεντροδεξιά βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών για τις συνεχείς αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.


Το βράδυ της Τρίτης, στη Σόφια, η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απέστειλε σήμερα το μεσημέρι στο βουλγαρικό κοινοβούλιο επιστολή, με την οποία ανακοινώνει επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται.

«Θα εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας έως την εκλογή νέας κυβέρνησης και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε μία συνέχεια» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία διάβασε ενώπιον της ολομέλειας του βουλγαρικού κοινοβουλίου η πρόεδρος του σώματος Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Πρώτο «βήμα» ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι η διεξαγωγή ψηφοφορίας αύριο, Πέμπτη, στη βουλή επί της παραίτησης της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Στη Βουλγαρία είχαν ήδη προγραμματιστεί εκλογές για τον ερχόμενο Ιούλιο. Τώρα, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο ή το Μάιο.

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστική παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ