ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε το μήνυμα του Πιστόριους στο twitter

Διαβάστε το μήνυμα του Πιστόριους στο twitter

Mέσω του twitter του αδελφού του, ο 26χρονος 'Οσκαρ Πιστόριους, κατηγορούμενος ήδη για τον φόνο της 29χρονης φίλης του τα ξημερώματα "του Αγίου Βαλεντίνου", ευχαρίστησε σήμερα όσους "προσεύχονται για αυτόν προσωπικά, αλλά και για την οικογένειά του, την οικογένεια της Στέενκαμπ".

Χθες, ο νοτιαφρικανός παραολυμπιονίκης αφέθηκε ελεύθερος με βασικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από την Νότια Αφρική, με εγγυοδοσία ενός εκατομμυρίου ραντ.

Μέχρι, όμως, να καταθέσει ρευστό σχεδόν όλο το ποσό της εγγυοδοσίας, ο παραολυμπιονίκης συνεχίζει να κρατείται κατ'οίκον.Σε εφαρμογή της ίδιας δικαστικής απόφασης, ο αθλητής ούτε την οικία του μπορεί να επισκεφθεί -ούτε καν το προάστιο της Πρετόρια όπου αυτή βρίσκεται.

Επίσης κάθε Δευτέρα και Παρασκευή πρέπει να δίνει παρών στο αστυνομικό τμήμα της οικίας του θείου του, το οποίο φρουρείται νυχθημερόν. Ακόμα, απαγορεύθηκε στον Πιστόριους η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Η σχέση της νεαρής γυναίκας με τον παραολυμπιονίκη δεν ήταν μακρόχρονη, αφού η σχέση τους δημιουργήθηκε μέσα στον Νοέμβριο του 2012. Δύο, μόλις, ημέρες μετά το φονικό συμβάν η Ρίβα υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο σε γνωστή νοτιοαφρικανική τηλεοπτική εκπομπή με κοινωνική θεματολογία και συμμετοχές του κοινού...