ΚΟΣΜΟΣ

Η παιδίατρος που έσωσε βρέφος από το AIDS

Η παιδίατρος που έσωσε βρέφος από το AIDS

Η Χάνα Γκέι ήταν η γιατρός του πρώτου βρέφους στην ιστορία που θεραπεύτηκε από τον ιό του AIDS. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή της χορήγησε σε ένα νεογέννητο μωρό μόλις 31 ωρών τη θεραπεία που ενδείκνυται για ενήλικους φορείς του AIDS και συνέβη κάτι μοναδικό: Ο ιός εξαφανίστηκε!

Αμέσως, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετική επιστήμονα με μεγάλη υπομονή, αλλά και ταπεινότητα.

Άλλωστε, στα 59 της χρόνια, η Χάνα Γκέι, ξέρει καλά ποια είναι. Οταν δεν θεραπεύει ασθενείς, τραγουδά σε μια χορωδία Βαπτιστών στο Τζάκσον του Μισισιπί, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί για έξι χρόνια σε ιεραποστολή στην Αιθιοπία.

Η Χάνα Γκέι έχει δημοσιεύσει πολλές έρευνες και εργασίες σχετικά με τον HIV, ενώ οι ασθενείς της την περιγράφουν τρυφερή και υπομονετική. «Είναι το τελευταίο άτομο που θα περίμενες να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι τόσο ήρεμη και ταπεινή» λένε.

Η δρ Γκέι έγινε γνωστή όταν χορήγησε σε ένα μικρό παιδί που προερχόταν από μητέρα φορέα του AIDS τη θεραπεία ενήλικα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε σωτήριο για το παιδί, αφού ο ιός όχι απλώς δεν αναπτύχθηκε, αλλά αντιθέτως εξαφανίστηκε.«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε στα σίγουρα, αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να θεραπεύσουμε το AIDS στα μωρά», ξεκαθαρίζει σήμερα η δρ Γκέι.