ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεψαν τάματα από εκκλησία για να τα πουλήσουν

Έκλεψαν τάματα από εκκλησία για να τα πουλήσουν

Χρυσά και ασημένια τάματα που είχαν κλαπεί από Ιερό Ναό στη Σητεία και η χρηματική αξία τους υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν λίγο μετά την παράδοση τους σε κοσμηματοπωλείο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου από 36χρονο που φέρεται και ως ο δράστης της κλοπής από τον Ναό.

Ο 36χρονος συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αφού είχε παραδώσει σε 34χρονη που διατηρεί χρυσοχοείο στον Άγιο Νικόλαο μαζί με ένα 48χρονο, ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 77 φύλλα χρυσού - τάματα συνολικού βάρους 106,2 γραμμαρίων, 552 φύλλα ασημιού -τάματα, βάρους 4079,75 γραμμαρίων, τα οποία έφεραν ανάγλυφα ανθρώπινες μορφές ή μέλη σώματος.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα άγιο δισκοπότηρο ασημένιο και επιχρυσωμένο και 4 μικρότερα επιχρυσωμένα θρησκευτικά σκεύη.Επίσης συνελήφθη η 34χρονη και ο 48χρονος που διατηρούν το κοσμηματοπωλείο ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο, ηλικίας 41 χρόνων, που μεσολάβησε για την πώλησή τους.

Εναντίον των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ταμάτων και λοιπών αντικειμένων, από Ιερό Ναό καθώς και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Τα τάματα όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει ο 36χρονος, από αποθήκη του Ιερού Ναού της Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Σητείας.Τα αντικείμενα, αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.