ΚΟΣΜΟΣ

Ακρωτηριάστηκε ο αρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Ακρωτηριάστηκε ο αρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Ο ιδρυτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, συνταγματάρχης Ριάντ αλ-Ασάαντ, ακρωτηριάστηκε στο πόδι, μετά τον τραυματισμό του σε έκρηξη, σε μια προφανή απόπειρα δολοφονίας του, δήλωσαν πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.


Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Τουρκία, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Ασάαντ, ο οποίος ίδρυσε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό το 2011 για να πολεμήσει για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ήταν ένας από τους πρώτους ανώτερους αξιωματικούς που λιποτάκτησαν από το συριακό στρατό.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης έκαναν γνωστό πως ο Ασάαντ επλήγη από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη αλ-Μαγιαντίν, νότια της Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία. Η αλ-Μαγιαντίν ελέγχεται από ανταρτικές οργανώσεις, οι οποίες δεν είναι όλες υπό την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Η απόπειρα δολοφονίας του συνταγματάρχη Ριάντ αλ-Ασάαντ στην Ντέιρ αλ-Ζορ αποτελεί μέρος μιας απόπειρας να δολοφονηθούν οι ελεύθεροι ηγέτες της Συρίας», δήλωσε ο Μόαζ Αλχάτιμπ που παραιτήθηκε χθες Κυριακή από τη θέση του επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συνασπισμού.

Ο υπαρχηγός του Ασάαντ, ο Μάλικ αλ-Κούρντι, είπε στο παναραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως πιστεύει ότι η συριακή κυβέρνηση ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας.

Μια βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο, ακριβώς κάτω από το κάθισμα του Ασάαντ, ο οποίος τραυματίσθηκε επίσης στο πρόσωπο, δήλωσε ο Κούρντι.