ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει έγκλειστος ο Ρώσος αντιφρονούντας Σεργκέι Ουνταλτσόφ

Παραμένει έγκλειστος ο Ρώσος αντιφρονούντας Σεργκέι Ουνταλτσόφ

Μέχρι τις 6 Αυγούστου παρατάθηκε ο κατ' οίκον περιορισμός του Σεργκέι Ουνταλτσόφ, ενός από τους ηγέτες της ρωσικής αντιπολίτευσης, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για την προετοιμασία μαζικών ταραχών.

Το δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε το αίτημα του ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς που ζητεί την άρση της απαγόρευσης εξόδου από το σπίτι του στη Μόσχα, η οποία του επιβλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι ο Ουνταλτσόφ απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και το διαδίκτυο, ενώ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη στο πλαίσιο μιας έρευνας που άρχισε εναντίον του τον Οκτώβριο, μετά τη μετάδοση μιας ταινίας από το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις εικόνες που γυρίστηκαν με κρυφές κάμερες των οποίων δεν προσδιορίζεται η προέλευση, αντιφρονούντες, συμπεριλαμβανομένου του Ουνταλτσόφ, ετοιμάζονταν να ανατρέψουν με τη βία την κυβέρνηση.

Ο Ουνταλτσόφ διώκεται επίσης για τη συμμετοχή στις «μαζικές ταραχές» της 6ης Μαΐου του 2012, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης την παραμονή της τελετής της επίσημης ανάληψης καθηκόντων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την τρίτη προεδρική θητεία του. Η διαδήλωση εξελίχτηκε τελικά σε σύγκρουση με την αστυνομία.