ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό λάθος: Αντί για την Θάτσερ... πέθαναν την Ελισάβετ!

Τραγικό λάθος: Αντί για την Θάτσερ... πέθαναν την Ελισάβετ!

Ο θάνατος της πρώην πρωθυπουργού της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, σε ηλικία 87 ετών, από εγκεφαλικό, ήταν αδιαμφισβήτητα η κορυφαία είδηση της χθεσινής ημέρας, με δημοσιογράφους και ειδησεογραφικά δίκτυα από όλον τον κόσμο να σπεύδουν προκειμένου να την μεταδώσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.


Αυτός ίσως να ήταν και ο λόγος που δύο τηλεοπτικοί σταθμοί... σκόνταψαν στη βιασύνη τους, αφού κατόρθωσαν να κάνουν δύο τραγικά ενημερωτικά λάθη.

Το πρώτο συνέβη σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊβάν, όπου οι δημοσιογράφοι μετέδιδαν την είδηση του θανάτου της «Σιδηράς Κυρίας», παίζοντας παράλληλα από πίσω πλάνα, στα οποία ωστόσο παρουσίαζαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ, να χαιρετάει τα πλήθη και να ανταλλάσσει χειραψίες.
Το δίκτυο CTi Cable προέβαλε μία καρτέλα, στην οποία έγραφε: «Η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε από εγκεφαλικό», ενώ όση ώρα μετέδιδε την είδηση η παρουσιάστρια, από πίσω της προβάλλονταν εικόνες και στιγμιότυπα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο σταθμός αναγκάστηκε να απολογηθεί χθες το βράδυ, ύστερα από τη σκληρή κριτική που δέχθηκε από τηλεθεατές, αφού απέτυχε να διαχωρίσει τις δύο διάσημες Βρετανίδες γυναίκες.

Εντωμεταξύ, στην Ταϊλάνδη, παραγωγοί του στρατιωτικού καναλιού Channel 5 υπέπεσαν σε ένα παρόμοιο λάθος, καθώς χρησιμοποίησαν φωτογραφία της Μέριλ Στριπ, η οποία υποδύεται τη Θάτσερ στην ταινία «Η Σιδηρά Κυρία», αντί της ίδιας της Θάτσερ.

Για σχεδόν δύο λεπτά, ο σταθμός μετέδιδε τον θάνατο της Θάτσερ με φωτογραφίες της Μέριλ Στριπ. Λίγο αργότερα, στον επίσημο λογαριασμό του σταθμού στο facebook αναρτήθηκε το εξής μήνυμα: «Θα βελτιώσουμε και θα εξελίξουμε τη δουλειά μας πιο προσεκτικά και ζητάμε πραγματικά συγγνώμη».