ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ισλαμιστής αρνείται να δικαστεί επικαλούμενος το Κοράνι

Καναδάς: Ισλαμιστής αρνείται να δικαστεί επικαλούμενος το Κοράνι

Ένας από τους ισλαμιστές που κατηγορούνται για τον σχεδιασμό επίθεσης εναντίον ενός τρένου στον Καναδά, ο Σιχέμπ Εσεγάιερ, δήλωσε σήμερα στο Τορόντο ότι αρνείται να δικαστεί σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, καθώς αυτός είναι αντίθετος προς το Κοράνι.


Κατά την εμφάνισή του ενώπιον της δικαστού Σούζαν Χίλτον, ο Εσεγάιερ, δήλωσε ότι δεν πρέπει να "στηρίξει τις αποφάσεις της" στον Ποινικό Κώδικα, διότι "δεν είναι ένα ιερό βιβλίο, είναι γραμμένο από ανθρώπους που δεν είναι τέλειοι, διότι μόνο ο Δημιουργός είναι τέλειος".

Ο Σιχέμπ Εσεγάιερ συνελήφθη από την καναδική αστυνομία στο Μόντρεαλ τη Δευτέρα, ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του, Ραέντ Τζασέρ, συνελήφθη στο Τορόντο.

Ο τελευταίος εμφανίστηκε την Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου του Τορόντο και έχει κατηγορηθεί κυρίως για συνεργασία με "τρομοκρατική οργάνωση" και "συνωμοσία για διάπραξη φόνου σε συνεργασία με μια τρομοκρατική οργάνωση".
Η αστυνομία είπε ότι οι δύο άνδρες λάμβαναν τις διαταγές τους από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν, μια κατηγορία που απορρίφθηκε αμέσως από την Τεχεράνη.

"Όλες οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για το άτομό του βασίζονται στον Ποινικό Κώδικα και όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ποινικός Κώδικας δεν είναι ένα ιερό βιβλίο, είναι γραμμένος από ανθρώπους που δεν είναι τέλειοι, διότι μόνο ο Δημιουργός είναι τέλειος", τόνισε ο Σιχέμπ Εσεγάιερ, ένας 30χρονος μηχανικός που γεννήθηκε στην Τύνιδα.

"Έτσι δεν μπορούμε να βασίζουμε τις αποφάσεις μας" σε αυτά τα κείμενα (τον ποινικό κώδικα), πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα καναδικά μέσα ενημέρωσης οι δύο άνδρες είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετούς μήνες και η αστυνομία αποφάσισε να επιταχύνει τη σύλληψή τους λόγω της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη την περασμένη εβδομάδα.