ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας παιδεραστής»

«Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας παιδεραστής»

«Παιδεραστή που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά» χαρακτήρισε τον Μάικλ Τζάκσον ένας χορογράφος, ο οποίος είχε φιλική σχέση με τον βασιλιά της ποπ, όταν ο ίδιος ήταν παιδί.


Ο χορογράφος Ουέιντ Ρόμπσον μίλησε σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC, για το θέμα. Ο Ρόμπσον σήμερα ζητά αποζημίωση από την περιουσία του Τζάκσον κατηγορώντας τον εκλιπόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο δεν ήταν πάντα ίδια η στάση του.

Το 2005, ο 30χρονος σήμερα Ρόμπσον είχε αρνηθεί ότι υπήρξε θύμα του Τζάκσον κατά την κατάθεσή του στη δίκη του τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Το 2009, δύο μήνες μετά το θάνατο του τραγουδιστή, ο Ρόμπσον είχε δηλώσει ότι οι δυο τους είχαν «μία υπέροχη σχέση» και χαρακτήρισε τον Τζάκσον «ευγενικό πλάσμα».

Στην τηλεοπτική εκπομπή, το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε: «Δεν πρόκειται για περίπτωση 'καταπιεσμένων αναμνήσεων'. Δεν ξέχασα ούτε μία στιγμή τι μου έκανε ο Μάικλ, αλλά ήμουν ψυχολογικά και συναισθηματικά απολύτως ανίκανος και απρόθυμος να καταλάβω ότι επρόκειτο για σεξουαλική κακοποίηση».

Ο Χάουαρντ Βάιτζμαν, ο δικηγόρος που διαχειρίζεται την περιουσία του Τζάκσον, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «θλιβερές και εξοργιστικές» σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνέντευξη του Ρόμπσον.

Ο Ρόμπσον υποστηρίζει ότι τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ξεκίνησαν όταν ήταν 7 ετών, όταν επισκεπτόταν συχνά το ράντσο του τραγουδιστή Neverland και συνεχίστηκαν μέχρι τα 14 του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το 2005, ο Τζάκσον απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, εν μέρει χάρη στην μαρτυρία του Ρόμπσον, της αδελφής και της μητέρας του.