ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα σε στρατιώτες: Σταματήστε τις σεξουαλικές επιθέσεις

Ομπάμα σε στρατιώτες: Σταματήστε τις σεξουαλικές επιθέσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικοί που είναι υπεύθυνοι για σεξουαλικές επιθέσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στον αμερικανικό στρατό.

"Αυτοί που διαπράττουν κατ' εξακολούθηση σεξουαλικές επιθέσεις δεν διαπράττουν απλώς εγκλήματα, απειλούν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία που αποτελούν την ισχύ του στρατού μας", δήλωσε ο Ομπάμα σε εκπροσώπους του Πολεμικού Ναυτικού στη ναυτική βάση στην Ανάπολις, στην πολιτεία Μέριλαντ.

"Γι' αυτό πρέπει να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα, επειδή δεν έχουν θέση στον σπουδαιότερο στρατό στον κόσμο", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Έκθεση του Πενταγώνου επισημαίνει ότι τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων, έχουν αυξηθεί πρόσφατα στον αμερικανικό στρατό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε απαντήσεις για αυτό το φαινόμενο από τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, και από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, καθώς και από τους αρχηγούς όλων των Σωμάτων.