ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία για την επίθεση στον Γάλλο στρατιώτη

Η αστυνομία για την επίθεση στον Γάλλο στρατιώτη

Ο Πιέρ-Αντρέ Πεϊβέλ, επικεφαλής της αστυνομίας για την περιοχή Ο-ντε-Σεν στο Παρίσι, δήλωσε ότι ο στρατιώτης, τον οποίο άγνωστός άνδρας μαχαίρωσε λίγο νωρίτερα στο λαιμό, έχει χάσει πολύ αίμα αλλά θα επιβιώσει και ότι νοσηλεύεται σε κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

"Τα τραύμα φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρό, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του", είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι iTele.

Ο στρατιώτης περιπολούσε ένστολος, μαζί με άλλους δύο άνδρες, στην περιοχή La Defense στο δυτικό Παρίσι, στο πλαίσιο του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας Vigipirate, όταν κάποιος τον πλησίασε από πίσω γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) και τον μαχαίρωσε στο λαιμό με ένα μαχαίρι ή ένα σουγιά.

Ο Πεϊβέλ τόνισε ότι ο δράστης κατάφερε να διαφύγει προτού οι άλλοι δύο στρατιώτες, που περπατούσαν μπροστά του, μπορέσουν να αντιδράσουν.

Επικαλούμενη αστυνομική πηγή, η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien" ανέφερε ότι ο υποτιθέμενος δράστης ήταν ένας γενειοφόρος άνδρας από τη Βόρεια Αφρική περίπου 30 χρονών και φορούσε αραβικό ένδυμα κάτω από το μπουφάν του.

Ωστόσο, ο Πεϊβέλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την περιγραφή και είπε ότι αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του επιτιθέμενου.