Μετά το αλκοόλ βάζουν τέλος και στα αντισυλληπτικά

Newsroom Newsroom

Μετά το αλκοόλ βάζουν τέλος και στα αντισυλληπτικά

Απαγορεύεται πλέον η πώληση από τα φαρμακεία αντισυλληπτικών χωρίς συνταγή γιατρού στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή πυροδοτεί αντιδράσεις καθώς έρχεται έπειτα από τον πρόσφατο περιορισμό των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών, ιδίως από τις 10 μμ μέχρι τις 6 τα χαράματα.

Ενώ οι γυναικολόγοι χαιρετίζουν τη νέα ρύθμιση, οι τουρκικές φεμινιστικές οργανώσεις δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες. Η εφημερίδα Taraf σημειώνει ότι με την πρόβλεψη μιας τέτοιας ρύθμισης, το κράτος θα είναι σε θέση να τηρεί μητρώα των ενδιαφερομένων που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών.

Πριν από λίγο καιρό απαγορεύτηκαν και τα φιλιά στο Μετρό...Δεκάδες ζευγάρια στην Άγκυρα φιλήθηκαν στο μετρό της ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε μια ανακοίνωση του μετρό, που ζητούσε από τους επιβάτες να ενεργούν σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες επειδή οι κάμερες ασφαλείας του μετρό εντόπισαν ένα ζευγάρι να φιλιέται.

Περίπου 100 άτομα φιλήθηκαν για αρκετά λεπτά στο μετρό το Σάββατο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ταμπέλες που έγραφαν "δωρεάν φιλιά» και φώναζαν συνθήματα.

Μια φιλο-ισλαμική ομάδα 20 ατόμων οργάνωσε μια αντι-διαδήλωση και η αστυνομία έστησε οδοφράγματα μεταξύ των δυο ομάδων., ενώ υπήρξε και ένα μαχαίρωμα.

Το ζήτημα προκάλεσε την αντιπολίτευση κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ότι προσπαθεί να επεκτείνει το ρόλο του Ισλάμ στην Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved