ΚΟΣΜΟΣ

Οι Βούλγαροι ποδοσφαιριστές με τους χαμηλότερους φόρους στην Ευρώπη

Οι Βούλγαροι ποδοσφαιριστές με τους χαμηλότερους φόρους στην Ευρώπη

Οι Βούλγαροι ποδοσφαιριστές πληρώνουν τους χαμηλότερους φόρους στην Ευρώπη. Ωστόσο η χώρα δεν είναι μια από τις πιο ελκυστικές για αθλητική καριέρα. Βρίσκεται στην 21η θέση ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό δείχνει μια έρευνα της Ernst & Young για την φορολογική και ασφαλιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, η οποία πραγματοποιήθηκε με παραγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της FIFPro, όπως διαβάζουμε στο grreporter.gr

Τα εισοδήματα των ποδοσφαιριστών στη Βουλγαρία φορολογούνται με συντελεστή της τάξης του 10%, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα. „Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ξένοι ποδοσφαιριστές στη Βουλγαρία και αυτός είναι ένας από τους λόγους”, σχολίασε ο Γιουλιάν Μίχοφ, μάνατζερ του τμήματος Φορολογικής Πρακτικής στην εταιρεία. Ο Μίχοφ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι αθλητές πληρώνουν σχετικά χαμηλούς φόρους και στην Τουρκία και την Τσεχία. Στις χώρες αυτές ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής φτάνει το 15%. Στην Ουγγαρία και την Ρουμανία είναι 16%.