ΚΟΣΜΟΣ

Η σύζυγος έμεινε... εκτός διαθήκης του πλούσιου συζύγου

Η σύζυγος έμεινε... εκτός διαθήκης του πλούσιου συζύγου

Τη σύζυγό του, την κατά 25 χρόνια νεότερη του, μεσίτρια στο επάγγελμα, Sandrine Devillard, φαίνεται πως «ξέχασε» στη διαθήκη του ο πλούσιος Γάλλος ερημίτης Marcel Amphoux. Ο γάμος τους το 2011 είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή Puy-Saint-Pierre, οι οποίοι γιούχαραν, σφύριζαν και χλεύαζαν το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της τελετής.

Οι ίδιοι λένε πως ανησυχούσαν για το κίνητρο της Devillard στο γάμο της με τον 68χρονο, ο οποίος ζούσε σε μία καλύβα κοντά στα σύνορα με την Ιταλία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Ο Amphoux, που σκοτώθηκε το Νοέμβριο σε τροχαίο δυστύχημα, είχε στην κατοχή του πέντε καλύβες βοσκών κοντά στο θέρετρο του σκι Serre Chevalier. Οι καλύβες θα μπορούσαν να αποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εάν μετατρέπονταν σε σαλέ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γη στην περιοχή αποτιμάται 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ωστόσο η 42χρονη Παριζιάνα σύζυγος του Amphoux έμεινε εκτός διαθήκης και... στην ψάθα, σύμφωνα με τον Independent.

Σύμφωνα με δικηγόρο της περιοχής, η διαθήκη του Αmphoux είχε γραφτεί λίγες εβδομάδες πριν χάσει τη ζωή του στο πίσω μέρος ενός φακέλου. Ρεπορτάζ αναφέρουν πως τις καλύβες ο 68χρονος τις κληροδότησε σε εκείνους που τις νοίκιαζαν και την υπόλοιπη περιουσία του σε έναν κοινωφελή οργανισμό.

«Δηλώνει με σαφήνεια πως δεν επιθυμεί να αφήσει τίποτα στη σύζυγό του», τόνισε ο δικηγόρος.

Η Devillard δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο αλλά αναμένεται να αμφισβητήσει τη διαθήκη.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το ρομάντζο άρχισε όταν η Devillard προσέγγισε τον Amphoux
προκειμένου να αγοράσει τη γη του.

Εκείνος αρνήθηκε και λίγο καιρό μετά άρχισε ο δεσμός τους. Χωρικοί δήλωσαν πως εκείνη έλεγε στους ενοίκους πως τους έχουν κάνει έξωση και πως οι καλύβες ήταν δικές της.