ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κρατήσει το πρόβατό του!

Στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κρατήσει το πρόβατό του!

Μια περιουσία έχει δαπανήσει σε δικαστικά έξοδα ένας Βιετναμέζος που κατοικεί στη Μελβούρνη, στην προσπάθειά του να κρατήσει ως κατοικίδιο στον κήπο του σπιτιού του ένα πρόβατο.


Ο 56χρονος Βου Χουάν Χο πρόκειται να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, μετά από έξι χρόνια δικαστικών αγώνων και υπέρογκα έξοδα. Από το 2007 τα έξοδα που κατέβαλε ο άνεργος πλέον μηχανικός αυτοκινήτων ανέρχονται σε 200.000 αυστραλιανά δολάρια (180.000 δολάρια ΗΠΑ). Το ποσό αυτό μάλιστα ξεπέρασε τις οικονομικές δυνατότητές του, αναγκάζοντάς τον να κλείσει την επιχείρησή του και να αρχίσει να μελετά τους νόμους ώστε πλέον να υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό του.

Ο Χο αγόρασε για κατοικίδιο το πρόβατο Μπάα το 2001 έναντι 54 δολαρίων ΗΠΑ για να μην ψηλώνει το γρασίδι στον κήπο του και στο εργαστήριό του που βρίσκεται στην ίδια γειτονιά.

Τα πρόβατα ζουν μέχρι περίπου 16 χρόνια – όσο είναι σήμερα η Μπάα. Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο δεν επιτρέπει στον Χο να την κρατήσει αλλά επιμένει να την απομακρύνει από τον κήπο του καθώς δεν έχει την επιτρεπόμενη από τον νόμο έκταση για την φύλαξη ζώων φάρμας.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr