ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός από πυρά ανώτερο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Νεκρός από πυρά ανώτερο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Ένοπλοι που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία, σκότωσαν ένα ανώτερο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, έγινε γνωστό την Πέμπτη, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των ισλαμιστών και των πιο μετριοπαθών στοιχείων στην ένοπλη συριακή αντιπολίτευση.


Ο Καμάλ Χαμαμί, μέλος του ανωτάτου Ελεύθερου Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, γνωστός με το επαναστατικό του προσωνύμιο, Αμπού Μπασέλ, σκοτώθηκε από μέλη του «Ισλαμικού Κράτους», στην πόλη-λιμάνι της Λατάκειας, δήλωσε στο Ρόιτερς, ο Κασέμ Σααντεντίν εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. «Το Ισλαμικό Κράτος μου τηλεφώνησε λέγοντας μου ότι σκότωσαν τον Αμπού Μπασέλ και ότι θα σκοτώσουν όλα τα στελέχη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου», δήλωσε από τη Συρία ο Σααντεντίν.

Ενώ ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει πολεμήσει στο πλευρό των ισλαμικών ομάδων, οι αντιπαλότητες έχουν αυξηθεί καθώς οι μετριοπαθείς αντάρτες, έχουν κατηγορήσει τα μέλη που συνδέονται με την Αλ Κάιντα για αρκετές δολοφονίες.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατος έχει προσπαθεί να οικοδομήσει ένα μεγάλο δίκτυο και να ενισχύσει την παρουσία του σε όλη τη Συρία τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποσχεθεί να προχωρήσουν στον εξοπλισμού του, μετά τις αποκαλύψεις, ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έκαναν χρήση χημικών όπλων κατά των ανταρτών.