ΚΟΣΜΟΣ

Ανακρίνεται ύποπτος για τη ληστεία στις Κάννες

Ανακρίνεται ύποπτος για τη ληστεία στις Κάννες

Ένας άντρας ανακρίνεται ως ύποπτος για τη ληστεία κοσμημάτων αξίας ανώτερης του ενός εκατ. δολαρίων διάσημου οίκου, κατά τη διάρκεια του φετινού κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών.

Ο άντρας αυτός είχε συλληφθεί την 21η Ιουνίου σε σχέση με άλλη ληστεία -με πολλές ομοιότητες με την πρώτη- στην Πάλμα ντε Μαγιόργκα των Βαλεαρίδων ανέφεραν πολλές γαλλικές επίσημες πηγές, σήμερα, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς».

Πρόκειται για 40χρονο Γάλλο αλγερινής καταγωγής που η γαλλική αστυνομία τον εμπλέκει σε μερικές διακεκριμένες ληστείες στο εσωτερικό της χώρας.

Ο ανωτέρω, αιφνιδιάστηκε τον Ιούνιο από τους ισπανούς αστυνομικούς και συνελήφθη επ' αυτοφώρω μέσα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, αμέσως δε οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Στη Γαλλία πηγή που πρόσκειται στους ανακριτές της υπόθεσης της ληστείας των κοσμημάτων στις Κάννες δήλωσε ότι μετά από τη σύλληψη του 40χρονου «έγινε ο συσχετισμός» με την ληστεία στο πολυτελές ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» στο γαλλικό θέρετρο την 17η Μαΐου, αλλά διευκρίνισε συγχρόνως ότι η σύλληψη δεν έγινε κατόπιν πληροφοριών της γαλλικής αστυνομίας.

Τώρα γάλλοι ανακριτές θα μεταβούν στην Ισπανία να ανακρίνουν τον 40χρονο γαλλο-αλγερινό άντρα.

Τα κοσμήματα που εκλάπησαν θα τα φορούσαν επώνυμοι ηθοποιοί, πάνω στο κόκκινο χαλί μπροστά από το Μέγαρο που φιλοξενεί κάθε χρόνο τον διεθνή κινηματογραφικό διαγωνισμό.

Για την ληστεία αυτή η γαλλική αστυνομία αναζητεί ακόμα δύο άντρες, χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα πιό πολλά στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Πριν ακριβώς μια βδομάδα, ασυνόδευτος ένοπλος, πάλι στις Κάννες, απέσπασε 100 εκατομμυρίων ευρώ πολύτιμους λίθους μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Κάρλτον», τα οποία θα παρουσίαζε αργότερα σε έκθεση σε άλλο σημείο του θερέτρου ο οίκος Λεβιέβ.