ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Ρωσία: Μπασίστας έβαλε τη σημαία στο εσώρουχό του

Οργή στη Ρωσία: Μπασίστας έβαλε τη σημαία στο εσώρουχό του

Ρώσοι βουλευτές ζήτησαν σήμερα να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα στα μέλη του ροκ συγκροτήματος Bloodhound Gang, ο μπασίστας του οποίου, σε μια συναυλία που δόθηκε στην Ουκρανία, προσέβαλε το εθνικό αίσθημα βάζοντας μια ρωσική σημαία στο εσώρουχό του.

«Μην το πείτε στον Πούτιν», είπε στο κοινό ο μουσικός, βγάζοντας τη σημαία από το παντελόνι του και πετώντας την στο πλήθος.
Το αμερικανικό συγκρότημα επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα στην πόλη Άναπα, στη νότια Ρωσία, όμως οι οργανωτές του φεστιβάλ Κουμπάνα ακύρωσαν τη συναυλία, καθώς η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους μουσικούς κατά την άφιξή τους στην πόλη ήταν ιδιαίτερα εχθρική. Τα μέλη του συγκροτήματος προτίμησαν έτσι να φύγουν από τη Ρωσία.


«Αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα παίξουν στη σκηνή», ανέφερε στο μπλογκ του ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ενώ άλλοι ρώσοι αξιωματούχοι ζήτησαν να παραπεμφθούν οι μουσικοί σε δίκη. «Τους αξίζει η φυλακή για αυτό που έκαναν», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ, Αλεξάντρ Τκάτσεφ.

Ο μπασίστας ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Αναρωτιόμαστε ποιος τους κάλεσε στη Ρωσία, ποιος οργάνωσε τις συναυλίες, ποιος τους πλήρωσε», είπε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Σεργκέι Νεβέροφ, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ, επέκρινε τόσο την πράξη του μπασίστα όσο και την αντιμετώπιση του συγκροτήματος. «Θεωρώ αηδιαστική την ενέργεια των Bloodhound Gang. Καταδικάζω επίσης τη βία σε βάρος τους», ανέφερε.