ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Στην επαρχία Ντεράα «εισήλθε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης»

Συρία: Στην επαρχία Ντεράα «εισήλθε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης»

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμαντ Τζάρμπα, μετέβη την Πέμπτη στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία, με αφορμή την γιορτή του Έιντ Αλ Φιτρ, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, δήλωσε αντιπολιτευόμενος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Τζάρμπα παρέστη στην προσευχή του Έιντ στην εξοχή της Ντεράα και πραγματοποίησε μια περιοδεία μαζί με τον συνταγματάρχη Άχμαντ Φαχντ αλ Νέχμ, ο οποίος ηγείται του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην Ντεράα», δήλωσε αξιωματούχος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μετά τον διορισμό του στις αρχές Ιουλίου ως προέδρου της συμμαχίας, ο κ. Τζάρμπα έχει μεταβεί επίσης στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στην βόρεια Συρία, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Η επίσκεψη δείχνει ότι η Συρία σε μεγάλη έκταση από τον βορρά ως τον νότο ελέγχεται από την αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Ντεράα, όπου οι αντάρτες έχουν καταφέρει σημαντικές νίκες επί των κυβερνητικών δυνάμεων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επισκέφθηκε σχολεία τα οποία χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για τους πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης:

Η CIA φοβάται πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ

Η Δαμασκός διαψεύδει την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Άσαντ

Σαουδική Αραβία: Προτείνει στη Ρωσία κυριαρχία στο φυσικό αέριο

Συρία: Σώος ο Άσαντ στις εικόνες της συριακής τηλεόρασης