ΚΟΣΜΟΣ

Χέιγκ: Δυνατή η στρατιωτική απάντηση στη Συρία χωρίς το Σ.Α του ΟΗΕ

Χέιγκ: Δυνατή η στρατιωτική απάντηση στη Συρία χωρίς το Σ.Α του ΟΗΕ

Δεν είναι απαραίτητη η ομοφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, με αφορμή τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.


«Είναι δυνατή μία απάντηση στη χρήση χημικών όπλων χωρίς μια απολύτως ενιαία στάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας; Θα έλεγα πως ναι, διαφορετικά θα είναι αδύνατο να υπάρξει απάντηση σε τέτοιες αγριότητες, σε τέτοια εγκλήματα και δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μια αποδεκτή κατάσταση», τόνισε ο Χέιγκ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανία, είναι μεταξύ των μεγάλων δυτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί υπέρ μιας ισχυρής διεθνούς απάντησης στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι ενωμένο στο θέμα της Συρίας, δεν έχει επωμιστεί καθαρά τις ευθύνες του για τη Συρία, διαφορετικά θα είχε δώσει ένα τέλος στον πόλεμο αυτόν εδώ και πολύ καιρό», υποστήριξε ο Χέιγκ.

«Οτιδήποτε πράξουμε θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στις νομικές συμβουλές του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και της κυβέρνησης», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης:

Άσαντ: Πολιτικά υποκινούμενες οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων

Ρωσία: «Σοβαρότατες» οι επιπτώσεις μιας επέμβασης στη Συρία

Συρία: Πράσινο φως για τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ