ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι Ιρακινοί–Διαμαρτύρονται για τις βουλευτικές συντάξεις

Στους δρόμους οι Ιρακινοί–Διαμαρτύρονται για τις βουλευτικές συντάξεις

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από σήμερα το πρωί σε πολλές ιρακινές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παχυλές συντάξεις που απολαμβάνουν οι βουλευτές της χώρας, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Στη Βαγδάτη πάντως, η αστυνομία κι ο στρατός έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποτρέψουν κάθε συγκέντρωση έπειτα από την απαγόρευση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Βασόρα, στα νότια της χώρας, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι, όχι στους κλέφτες», ενώ κάποιοι κουνούσαν σημαίες απευθυνόμενοι προς τους βουλευτές λέγοντας «σας εκλέξαμε για να μας υπηρετείτε, όχι για να μας κλέβετε».

Στη Νασιρίγια, στα νότια της χώρας, η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν χωρίς άδεια, σύμφωνα με τις εικόνες που προβάλλουν τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι Ιρακινοί βουλευτές δέχονται έντονες επικρίσεις αναφορικά με τις απολαβές και τα άλλα προνόμιά τους, που ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσον όρο των μισθών στη χώρα, αλλά το ποτήρι της οργής ξεχείλισε τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας των αποζημιώσεων που λαμβάνουν μετά την λήξη της θητείας τους.