ΚΟΣΜΟΣ

Βεστερβέλε: Να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία για τη Συρία

Βεστερβέλε: Να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία για τη Συρία

O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε σήμερα την ταχεία εφαρμογή της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας για τον έλεγχο και την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

«Η Γερμανία υποστηρίζει τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τον έλεγχο και την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων. Είναι σημαντικό στο εξής να εφαρμοστεί στην πράξη», δήλωσε ο Βεστερβέλε, σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε από το υπουργείο του.

«Για να γίνει αυτό, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως ο Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC) παίζουν έναν ρόλο-κλειδί», πρόσθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του υποστηρίζει τη δράση του OIAC στον οποίο είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική ή οικονομική βοήθεια στη Συρία.

«Θέλουμε τα χημικά όπλα να προγραφούν και να καταστραφούν σε όλο τον κόσμο επειδή έτσι ο κόσμος θα γίνει πιο ασφαλής. Κατά συνέπεια είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τεχνική ή οικονομική συνεισφορά κατά τη διάρκεια της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας», είπε.