ΚΟΣΜΟΣ

Περού:Βοηθός επισκόπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Περού:Βοηθός επισκόπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Στην καθαίρεση του βοηθού ενός επισκόπου σε επαρχία του Περού, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, προχώρησε το Βατικανό, στο πλαίσιο των οδηγιών του Πάπα Φραγκίσκου περί «μηδενικής ανοχής» για τους ιερείς που θεωρούνται παιδεραστές.

Ο Λουίς Μπαμπάρεν, πρόεδρος των επισκόπων του Περού, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Γκαμπίνο Μιράντα καθαιρέθηκε της θέσης του επειδή είχε κατηγορηθεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές με ανήλικα παιδιά.

«Είναι αυτό που είπε ο Πάπας, μηδενική ανοχή», δήλωσε ο Μπαμπάρεν στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP. «Αυτά είναι πολύ σοβαρά εγκλήματα και ιδιαίτερα από έναν άνθρωπο της εκκλησίας», συμπλήρωσε.

Αξιωματούχος της Εκκλησίας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο 53χρονος Μιράντα παραιτήθηκε από τη θέση του, ωστόσο αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει θέσει μια νέα πορεία πλεύσης, σε μια εκκλησία που ταλανίζεται από σκάνδαλα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για βοήθεια των άπορων αντί να επικρίνει θέματα σχετικά με την ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και την άμβλωση.