ΚΟΣΜΟΣ

Εργαζόμενοι της Amazon Γερμανίας απειλούν με απεργίες τα Χριστούγεννα

Εργαζόμενοι της Amazon Γερμανίας απειλούν με απεργίες τα Χριστούγεννα

Οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της Amazon.com απειλούν με απεργίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, σε μια διαμάχη για τις αμοιβές η οποία μαίνεται εδώ και μήνες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Εάν ήμουν η Amazon δεν θα στηριζόμουν στο ότι θα γίνονταν εγκαίρως όλες οι παραδόσεις των αγαθών προς τους πελάτες την περίοδο των Χριστουγέννων», δήλωσε την Κυριακή στο περιοδικό Der Spiegel ο Χάινερ Ράινμαν του συνδικαλιστικού φορέα Verdi.

Εκπρόσωποι του φορέα δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να προβούν σε απεργίες σε μία περίοδο κρίσιμη για την Amazon και ότι μόνο με «σοβαρές διαπραγματεύσεις» από την πλευρά της εταιρείας θα αποφευχθούν οι απεργίες.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εφέτος αρκετές στάσεις εργασίας προκειμένου να αναγκάσουν την Amazon να δεχτεί την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Εκπρόσωπος της γερμανικής Amazon δήλωσε, ότι το προσωπικό στις πόλεις της Μπαντ Χέρσφελντ και της Λειψίας θεωρείται ως εργαζόμενοι στον κλάδο των logistics (όπως η αποθήκευση, η συσκευασία και η αποστολή εμπορευμάτων) και λαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες του μέσου όρου σύμφωνα με τα πρότυπα της βιομηχανίας. Επίσης πρόσθεσε ότι οι προηγούμενες απεργίες που πραγματοποιήθηκαν δεν επηρέασαν τις παραδόσεις αγαθών στους πελάτες.