ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει πάλι η υπόθεση της μικρής Μάντλιν

Ανοίγει πάλι η υπόθεση της μικρής Μάντλιν

Ξεκινούν και πάλι οι έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας για τη μικρή Μάντλιν ΜακΚάν από τη Βρετανία που εξαφανίστηκε το 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία.

Η 3χρονη τότε Μάντλιν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

Η πορτογαλική αστυνομία είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών, στη διάρκεια των οποίων ανακρίθηκαν κυρίως οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι στη συνέχεια αθωώθηκαν.

Έπειτα από δύο χρόνια που εξέταζε την υπόθεση, η Βρετανία άνοιξε επισήμως έρευνα για την εξαφάνιση της Μάντλιν τον Ιούλιο, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν οι γονείς της στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η επανέναρξη της έρευνας αναμένεται να επιτρέψει στην πορτογαλική αστυνομία να συγκεντρώσει νέες καταθέσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία της Βρετανίας έλαβε περισσότερες από 2.400 κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά τη μετάδοση στην Ευρώπη εκπομπών αφιερωμένων στην υπόθεση και τη δημοσιοποίηση δύο πορτραίτων ενός άνδρα που κρατούσε ένα παιδί «με ξανθά μαλλιά» το βράδυ που εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

Οι γονείς του κοριτσιού, ο Τζέρι και η Κέιτ Μακάν, ανακοίνωσαν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» από την ανακοίνωση της πορτογαλικής αστυνομίας και πρόσθεσαν ότι ελπίζουν πως θα αποκαλύψει «τις απαντήσεις που τόσο απελπισμένα χρειαζόμαστε».

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι δήλωσε: «Ελπίζω να λυθεί η υπόθεση για χάρη των γονιών της Μάντι και της οικογένειάς της».