ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ολάντ θα μιλήσει στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ο Ολάντ θα μιλήσει στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσει στην Κνεσέτ--το ισραηλινό κοινοβούλιο-- την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.


Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας πραγματοποιήθηκε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου Γιούλι Έντελσταιν κήρυξε τον Ολάντ ανεπιθύμητο πρόσωπο εντός της Κνεσέτ, όταν εκείνος αποφάσισε να μη μιλήσει στους βουλευτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εβραϊκό κράτος, αλλά να μιλήσει σε φοιτητές.


Ο γάλλος πρόεδρος άλλαξε το πρόγραμμά του έκτοτε και πρόκειται να μιλήσει στην Κνεσέτ ενώπιον του προέδρου και του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Ο Έντελσταιν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι "είναι μεγάλη τιμή για την ισραηλινή Κνεσέτ να φιλοξενήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, μίας χώρας που είναι μία από τις καλύτερες συμμάχους του Ισραήλ" και πρόσθεσε ότι η ομιλία του Ολάντ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου.


"Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που ο πρόεδρος Ολάντ αποφάσισε να σεβαστεί την Κνεσέτ και τα μέλη της και να μιλήσει στον ισραηλινό λαό από το βήμα του προπύργιου της ισραηλινής δημοκρατίας", είπε ο Έντελσταιν και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως η επίσκεψη θα είναι "σημαντική" και για τις δύο χώρες.


Ο γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σίμον Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σέλι Γιασίμοβιτς στην αίθουσα της Κνεσέτ Chagall Hall προτού εκφωνήσει στα γαλλικά την ομιλία του ενώπιον του Σώματος.