ΚΟΣΜΟΣ

Το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί το νέο προφυλακτικό από γραφένιο!

Το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί το νέο προφυλακτικό από γραφένιο!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αναπτύσσουν ένα προφυλακτικό με βάση το γραφένιο που όπως υποστηρίζουν θα είναι πιο λεπτό, ανθεκτικό και αφαλέστερο από όσα έχουν κατασκευαστεί μέχρι και σήμερα.

Την ανάπτυξη της έρευνας του προφυλακτικού χρηματοδοτεί εξολοκλήρου το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του έχουν αναπτύξει την σχετική φιλανθρωπική δράση.

Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδοτεί διάφορα ιατρικά ερευνητικά προγράμματα με επίκεντρο την ανάπτυξη εμβολίων για ασθένειες που υπάρχουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έτσι, το ζεύγος Γκέιτς αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός νέου ασφαλούς προφυλακτικού σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ιού HIV.

Την ενέργεια αυτή ανέλαβε το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αφού αποτελεί το ακαδημαϊκό σπίτι των δύο επιστημόνων που ανακάλυψαν το γραφένιο.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής την ερευνητικής ομάδας, Αραβίντ Βιτζαγιαραγκαβάν: «Αναπτύσσουμε ένα συνθετικό υλικό που θα είναι πιο ελαστικό, και πιο ανθεκτικό ώστε το προφυλακτικό να είναι πολύ ασφαλές στη χρήση. Ταυτόχρονα το υλικό θα είναι και πολύ λεπτό ώστε να αυξάνεται παράλληλα και το επίπεδο της απόλαυσης κατά τη διάρκεια του σεξ» και συμπληρώνει «Όταν ανακαλύφθηκε το γραφένιο υπήρχαν ερωτηματικά αν και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ειδικότερα αν θα βρει εφαρμογές στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Όπως αποδείχτηκε οι εφαρμογές του είναι πραγματικά απεριόριστες. Το γραφένιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων, αισθητήρων, σε συσκευασίες τροφίμων κ.α».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στη Γερμανία με τα... ρατσιστικά προφυλακτικά!

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά

Ξέμεινες από προφυλακτικά; Ε, τότε γρήγορα στον ντελιβερά!