ΚΟΣΜΟΣ

Ο «πράσινος» Γιόσκα της γερμανικής Νέας Τάξης

Ο «πράσινος» Γιόσκα της γερμανικής Νέας Τάξης

Αδιάκοπος είναι ο πολιτικός κατήφορος προσώπων που επέτρεψαν στη γερμανική οικονομική και τραπεζική ελίτ να επιδοθεί σε ένα ιμπεριαλιστικό όργιο πάνω σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του «Πράσινου» πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε νέο διαφημιστικό σποτ της BMW.

Οι πολιτικοί αναλυτές των γερμανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για εξευτελισμό και κατάντια ενώ το «Spiegel» σχολιάζει με ειρωνεία ότι ο «αιωνίως σκεπτικιστής Φίσερ, χαίρεται τώρα να οδηγεί BMW».

Αυτός είναι ο δήθεν σταυροφόρος του περιβάλλοντος, ο οποίος όμως έπαιξε πολύ ύποπτο ρόλο για να γίνει ο πόλεμος στο Ιράκ και να αλλάξουν ριζικά οι ισορροπίες στα Βαλκάνια, προωθώντας νέες ζώνες επιρροής της Γερμανίας, όπου οι ΗΠΑ ήθελαν να προκαλέσουν προβλήματα στους Ρώσους.

Όποιοι θυμούνται τον κ. Γιόσκα Φίσερ ως υπουργό Εξωτερικών του πολλά βαρύ καγκελαρίου κ. Γκέχαρντ Σρέντερ, του γνωστού φίλου και πολιτικού προστάτη του κ. Κώστα Σημίτη, δεν ξεχνούν το «αυτοκρατορικό παράστημα» και τις απόψεις του που δεν ταίριαζαν σε έναν οικολόγο.

fischersimitis

Στο περιθώριο συνόδου της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στη Ρόδο, ο κ. Φίσερ είχε υποστηρίξει σε ανεπίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους: «Οι εταιρείες καθοδηγούν τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή πολιτική αφού θα υπάρξει η εποχή που οι κυβερνήσεις και τα κράτη θα έχουν πολυεθνικούς χορηγούς που θα διαμορφώνουν την παγκόσμια τάξη».

Αυτούς επιβεβαιώνει ο κ. Φίσερ...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB