ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Σαουδάραβες οι δράστες της επίθεσης στο υπ. Άμυνας

Υεμένη: Σαουδάραβες οι δράστες της επίθεσης στο υπ. Άμυνας

Οι δράστες της επίθεσης εναντίον των εγκαταστάσεων του υπουργείου Άμυνας στην Σαναά που στοίχισε τη ζωή 56 ανθρώπων και την ευθύνη της ανέλαβε η Αλ Κάιντα ήταν στην πλειοψηφία τους Σαουδάραβες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητικές αρχές.

Σε προκαταρκτική έκθεση που δημοσιοποίησαν σήμερα τα επίσημα μμε της Υεμένης, η διερευνητική επιτροπή επισημαίνει ότι "οι τρομοκράτες ήταν στην πλειοψηφία τους Σαουδάραβες που φορούσαν στολή παραλλαγής".

Η επιτροπή πρόσθεσε ότι καταμέτρησε τα πτώματα 12 δραστών στο τέλος της επίθεσης αυτής που σημειώθηκε την Πέμπτη και προκάλεσε τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό 215, πολιτών και στρατιωτών, μεταξύ τους ξένοι υπήκοοι.

Η ανώτατη επιτροπή ασφαλείας είχε κάνει λόγο την Πέμπτη για 52 νεκρούς και 167 τραυματίες, εκ των οποίων εννέα σε σοβαρή κατάσταση. Πέντε γιατροί --δύο Γερμανοί, δύο Βιετναμέζοι και μια Υεμενίτισσα -- όπως και τρεις αλλοδαπές νοσηλεύτριες ήταν μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) που θεωρείται από τις ΗΠΑ η πλέον επικίνδυνη πτέρυγα του εξτρεμιστικού δικτύου, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας ότι στόχος της ήταν να πλήξει μια αίθουσα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών που επιχειρούν κατά των μαχητών της στην Υεμένη και αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

Ροή Ειδήσεων