ΚΟΣΜΟΣ

Έστειλαν λάθος καρδιά στην οικογένεια του αμερικανού πεζοναύτη

Έστειλαν λάθος καρδιά στην οικογένεια του αμερικανού πεζοναύτη

Μήνυση κατά του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν οι γονείς αμερικανού πεζοναύτη, που είχε αυτοκτονήσει τον Αύγουστο του 2012, στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το BBC.


Οι γονείς του Μπράιαν Λαλούπ κατέθεσαν μήνυση για ψυχική οδύνη, λόγω της παράνομης νεκροψίας που διεξήχθη στο εξωτερικό, μετά την αυτοκτονία του γιου τους.

O 21χρονος πεζοναύτης είχε πάει σε πάρτι στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου του 2012 και είπε σε έναν συνάδελφό του ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του, προϊστάμενος του Λαλούπ ενημερώθηκε για τις προθέσεις του 21χρονου και αντί να τον παραπέμψει σε ειδικό για παροχή ιατρικής βοήθειας, όπως ορίζει το στρατιωτικό πρωτόκολλο, του προσέφερε ποτά.
Υπό την επήρεια αλκοόλ, ο Λαλούπ φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στο χώρο της πρεσβείας όπου φυλάσσονται όπλα και πυροβολήθηκε στο κεφάλι, λένε οι γονείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η σορός του Λαλούπ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο χωρίς επίβλεψη. Εκεί διεξήχθη νεκροψία και η καρδιά του αφαιρέθηκε από Έλληνες ιατρούς.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, κατά την δεύτερη νεκροψία από αμερικανούς αξιωματούχους, στο Ντόβερ του Ντάλαγουερ, στις 22 Αυγούστου του 2012, η καρδιά έλειπε, κάτι για το οποίο οι γονείς λένε ότι ενημερώθηκαν δύο εβδομάδες, αφότου ο γιός τους ετάφη στις ΗΠΑ.
Όπως υποστηρίζουν, αργότερα τους εστάλη καρδιά που δεν ήταν του γιου τους.

Εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο πρακτορείο AP, ότι η καρδιά του πεζοναύτη κρατήθηκε για τοξικολογικές εξετάσεις.