ΚΟΣΜΟΣ

H θεία του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο εξωτερικό όταν εκτελέστηκε ο άνδρας της

H θεία του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο εξωτερικό όταν εκτελέστηκε ο άνδρας της

Στο εξωτερικό για καρδιολογικά προβλήματα νοσηλευόταν η θεία του Κιμ Γιονγκ-Ουν (αδελφή του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-Ιλ), Κιμ Κιονγκ-Χούι, την ώρα που ο σύζυγός της, Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ εκτελούνταν με εντολή του ίδιου του, του ανηψιού.

Η τύχη της Κιμ Κιονγκ-Χούι αγνοείτο μετά την εκτέλεση του συζύγου της.

"Απ΄ότι γνωρίζω η Κιμ Κιονγκ-Χούι υποβλήθηκε σε αγωγή για καρδιακή πάθηση και επέστρεψε τον περασμένο μήνα στη Βόρεια Κορέα", δήλωσε διπλωματική πηγή στο Πεκίνο, την οποία επικαλείται το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η πηγή δεν διευκρίνισε τη χώρα στην οποία μετέβη η Κιμ Κιονγκ-Χούι, αδελφή του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας. Ωστόσο παλαιότερες πληροφορίες άφηναν να εννοηθεί ότι είχε διαμείνει πολλές φορές στη Σιγκαπούρη.

Η 67χρονη χήρα του θείου που εκτελέστηκε ορίστηκε πρόσφατα μέλος σε επίσημη τελετή, κάτι που δείχνει ότι διατηρεί την εύνοια του ανηψιού της, αλλά κατά τα φαινόμενα δεν μετείχε στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση την Τρίτη για την δεύτερη επέτειο του θανάτου του αδελφού της και πρώην ηγέτη.

Επί μακρόν δεύτερος στην ιεραρχία του καθεστώτος, ο Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ, 67 ετών, εκτελέστηκε την περασμένη Πέμπτη για διαφθορά και συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης μεταξύ άλλων κατηγοριών. Ο Γιανγκ ήταν κυρίως αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής άμυνας, που θεωρείται το ισχυρότερο όργανο λήψης αποφάσεων της χώρας.

Ο Γιανγκ και η Κιμ Κιονγκ-Χούι θεωρούνταν άλλοτε το ζευγάρι με την μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς κατείχαν δύο πολύ σημαντικές θέσεις στο κυβερνών κόμμα.