Χαλέπι: Πάνω από 85 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

Χαλέπι: Πάνω από 85 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 65 πολίτες, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο στο Χαλέπι όταν ο στρατός έριξε βαρέλια γεμάτα με εκρηκικά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Τουλάχιστον 85 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί -- ανάμεσά τους 65 πολίτες εκ των οποίων 13 παιδιά, δέκα τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα και δέκα άγνωστοι-- από τη ρίψη βαρελιών με εκρηκτικά σε συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν στην Τάρικ αλ Μπαμπ, ενώ 22 είναι οι νεκροί, μεταξύ αυτών πέντε γυναίκες και έξι παιδιά, στις Σάλχινε, Ανσάρι και Μαρζέ. Εννέα ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες συνοικίες, ενώ δέκα μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, του επίσημου παρακλαδιού της αλ Κάιντα στη Συρία, έχασαν τη ζωή τους στο προπύργιό τους Σάαρ. Δέκα σοροί δεν κατάφεραν να ταυτοποιηθούν.

Την ίδια ώρα ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση για να διεισδύσει στις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι και ο σύρος υπουργός Άμυνας, ο στρατηγός Φαχντ Τζάσεμ αλ Φρέιτζ, μετέβη επί τόπου την Παρασκευή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana.