Δεκάδες νεκροί στο Μπουρούντι από τις καταιγίδες

Δεκάδες νεκροί στο Μπουρούντι από τις καταιγίδες

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μπουζουμπούρα, πρωτεύουσα του Μπουρούντι, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την πόλη χθες τη νύχτα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας της Νότιας Αφρικής.

 

"Η βροχή που έπεσε τη νύχτα στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της προκάλεσε μια πραγματική φυσική καταστροφή. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 51 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους ή παρασύρθηκαν από τα νερά", δήλωσε ο στρατηγός Γκαμπριέλ Νιζιγκάμα.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και εκατοντάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει.

Οι λαϊκές συνοικίες Καμένγκε, Κινάμα και Μπουτερέρε έχουν υποστεί τις περισσότερες καταστροφές. Τα σπίτια είναι συχνά πλινθόκτιστα και δεν άντεξαν στη δυνατή βροχή και τη λάσπη.

Ο υπουργός υποσχέθηκε βοήθεια σε τρόφιμα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τα έξοδα ενταφιασμού των θυμάτων και μεταστέγασης των πληγέντων.

Οι καταρρακτώδεις βροχές όλη τη νύχτα στη Μπουζουμπούρα προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Εξαιτίας της κατάρρευσης γέφυρας και κατολισθήσεων διεκόπη η κυκλοφορία στους δυο μεγάλους οδικούς άξονες που συνδέουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με τη Ρουάντα.