ΚΟΣΜΟΣ

Με αναπνευστικά προβλήματα χιλιάδες Ινδονήσιοι από τις δασικές φωτιές

Με αναπνευστικά προβλήματα χιλιάδες Ινδονήσιοι από τις δασικές φωτιές

Το νέφος από τις δασικές πυρκαγιές στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρμόδιες τοπικές αρχές.


Η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των δασικών πυρκαγιών έχει φτάσει την Τρίτη σε επικίνδυνα επίπεδα σε πολλά τμήματα της επαρχίας Ριάου όπου η ορατότητα έχει μειωθεί σε λιγότερα από 200 μέτρα, ανέφερε ο Σουτόπο Νουγκρόχο εκπρόσωπος του εθνικού οργανισμού διαχείρισης καταστροφών. «Οι περιπτώσεις με αναπνευστικά προβλήματα αλλά και οι ασθένειες, όπως η πνευμονία, το άσθμα και ο ερεθισμός των ματιών ή του δέρματος αυξάνονται », είπε ο αξιωματούχος.

dsfsfsdff

Δορυφορικές εικόνες της ευρύτερης περιοχής κατέγραψαν περισσότερα από 330 καυτά σημεία πυρκαγιών στην επαρχία Ριάου όπου η προγραμματισμένη χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των εστιών της φωτιάς ματαιώθηκε εξ αιτίας της πολύ χαμηλής ορατότητας που προκαλεί ο καπνός και η στάχτη. Η αστυνομία της επαρχίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τις τελευταίες ημέρες 28 άτομα, ύποπτα για εμπρησμούς.

Ο καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τις δασικές πυρκαγιές στην Σουμάτρα είναι ένας ετήσιος κίνδυνος κατά τη διάρκεια της εποχής της ανομβρίας που επηρεάζει πολύ συχνά τη γειτονική Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.