ΚΟΣΜΟΣ

Ανώτερος Ρώσος νομοθέτης: «Έχουμε στρατεύματα μας στην Κριμαία»

Ανώτερος Ρώσος νομοθέτης: «Έχουμε στρατεύματα μας στην Κριμαία»

Ανώτερος Ρώσος νομοθέτης επέμεινε αργά την Τετάρτη ότι η Ρωσία διαθέτει στρατεύματα στην Κριμαία.

Όπως είπε οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για την προστασία του πληθυσμού από οποιασδήποτε «ένοπλη επίθεση» από τις ουκρανικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στη χερσόνησο, σχετικά με το αν θα πρέπει η Κριμαία να ενταχθεί στη Ρωσία.

"Υπάρχουν κάποιες στρατιωτικές μονάδες εκεί που καταλαμβάνουν θέσεις σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, ένοπλης επέκτασης από το Κίεβο... Αυτό δεν αποτελεί μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy, ο Λεονίντ Σλούτσκι.

Είναι η πρώτη παραδοχή Ρώσου, ανώτερου αξιωματούχου ότι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην κριμαϊκή χερσόνησο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας έχουν δηλώσει ότι οι ένοπλοι άνδρες που έχουν αναλάβει τον έλεγχο εγκαταστάσεων στην Κριμαία είναι "τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας".

Η G7 έχει καλέσει, σε όλους τους τόνους, τη Ρωσία να ακυρώσει τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος και έχει απειλήσει με αντίποινα.

Απαντώντας προκαταβολικά σε οπουδήποτε ενδεχόμενο επιβολής δυτικών κυρώσεων, η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ και την ΕΕ για αντίποινα και μια κατάσταση "χειρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου", με "άνευ προηγουμένου πάγωμα" των πολιτικών επαφών και αντίστοιχα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι καλλιτέχνες στηρίζουν τις κινήσεις του Πούτιν στην Ουκρανία

IVE: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό