ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στο 37,1% η κεντροαριστερά, στο 35% η κεντροδεξιά

Ιταλία: Στο 37,1% η κεντροαριστερά, στο 35% η κεντροδεξιά

Το 37,1% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει η ιταλική κεντροαριστερά (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία, σοσιαλιστές και μικρότερες δυνάμεις) σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Emg για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου La7.


Η κεντροδεξιά εξασφαλίζει συνολικά 35%. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα του Βορρά, Νέα Κεντροδεξιά, Αδέλφια της Ιταλίας και Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (UdC).

Όμως σε ό,τι αφορά την συντηρητική παράταξη πρέπει να εξακριβωθεί πρώτα απ' όλα αν η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συμπορευτεί στις επόμενες εκλογές με την Νέα Κεντροδεξιά, η οποία αποτελείται από βουλευτές και γερουσιαστές που μόλις πριν από δυο μήνες αποσχίστηκαν από το κόμμα του μεγιστάνα του Τύπου για να ιδρύσουν το νέο αυτό κόμμα.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, σχολιαστές τονίζουν ότι η κεντροδεξιά στον σύνολό της πλήττεται από την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το αν ο Ιταλός συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός θα είναι ή όχι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος το επιθυμεί διακαώς – αλλά του έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι μετά την αμετάκλητη δικαστική του καταδίκη.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο με βάση την ίδια δημοσκόπηση εξασφαλίζει το 22,1% της πρόθεσης ψήφου.