ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικές σημαίες στη Σεβαστούπολη

Ρωσικές σημαίες στη Σεβαστούπολη

Την ώρα που η ένταση στην Κριμαία κορυφώνεται, με δυο ανθρώπους να χάνουν χθες (18/03) τη ζωή τους, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Ναυτικού, Σέργκι Μπογκντάνοφ, ανακοίνωσε ότι 200 φιλορώσοι πολιτοφύλακες έχουν καταλάβει το αρχηγείο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη.

«Είναι περίπου 200, ορισμένοι φορούν κουκούλες. Δεν είναι οπλισμένοι και δεν έχει πέσει πυροβολισμός από την πλευρά μας. Έχουν οχυρωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου», τόνισε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι αφού πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βάση, στη συνέχεια έκοψαν το συρματόπλεγμα και διείσδυσαν στις εγκαταστάσεις της, όπου οχυρώθηκαν. «Ακόμη και αν έχουμε την άδεια (του Κιέβου) να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας για την άμυνά μας , δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε», κατέληξε ο Σέργκι Μπογκντάνοφ.

Παράλληλα, πηγή του Ρόιτερς μετέδωσε ότι τρεις ρωσικές σημαίες υψώθηκαν σε μία από τις πύλες του ουκρανικού ναυστάθμου στη Σεβαστούπολη, ενώ τρεις ένοπλοι, πιθανότατα ρώσοι στρατιώτες με στολές χωρίς διακριτικά, έχουν τοποθετηθεί στην πύλη, την ίδια ώρα που μονάδες «αυτοάμυνας», έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι δέκα περίπου Ουκρανοί στρατιωτικοί βγήκαν από τη βάση άοπλοι.

Διαβάστε επίσης:

«Μεγαλώνει» η ένταση στην Κριμαία

Δύο οι νεκροί στη Συμφερόπολη

Ε.Ε.: Καμία αναγνώριση της προσάρτησης Κριμαίας και Σεβαστούπολης

Πούτιν: Η Κριμαία «επιστρέφει» εκεί όπου ανήκει

Εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση - Νεκρός ένας Ουκρανός

Ο Τουρτσίνοφ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Βρετανία διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία