ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση στο Σιάτλ

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση στο Σιάτλ

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την καταστροφική κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον αυξήθηκε στους 21 από 18, ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, από τις αρχές.


Άλλα τέσσερα πτώματα έχουν επίσης εντοπισθεί, αλλά δεν προσμετρούνται ακόμη στον επίσημο απολογισμό, διευκρίνισε ο υπεύθυνος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Τζέισον Μπίρμαν.

Οι αρχές περιλαμβάνουν στον επίσημο απολογισμό μόνο τα θύματα που εντοπίζονται και στη συνέχεια ταυτοποιούνται από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Ο αριθμός των αγνοουμένων μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου μειώθηκε από 90 σε 30, είχε ανακοινωθεί το Σάββατο από επίσημη πηγή.

Το χωριό Όσο εξαφανίσθηκε από το χάρτη πριν από μια εβδομάδα από ένα χείμαρρο λάσπης όταν ένας λόφος κατέρρευσε σε γειτονικό ποτάμι.

Ουδείς επιζών έχει βρεθεί από τους περίπου 200 επαγγελματίες διασώστες που εργάζονται επιτόπου, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειές τους.

Ανάμεσα στις ατομικές τραγωδίες περιλαμβάνεται αυτή της Νατάσα Χουέστις, η μητέρα και η κόρη της οποίας, ηλικίας τεσσάρων μηνών, είναι μεταξύ των επιβεβαιωμένων νεκρών. Η μητέρα είχε αφήσει το παιδί στη φύλαξη της γιαγιάς του, το σπίτι της οποίας βρέθηκε πάνω στην πορεία της λάσπης.

Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Τατουάζ του Αρχάγγελου Μιχαήλ 1300 ετών! (photos)