ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ελλάδα κερδίζει και πάλι τους τουρίστες»

«Η Ελλάδα κερδίζει και πάλι τους τουρίστες»

Το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε η χώρα μας το 2013 σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη τουριστών απασχόλησε και η αύξηση κατά 15,5% σε σχέση με το 2012, απασχόλησαν την αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 2,3 εκατομμύρια επισκέπτες (12,7%) προέρχονταν από τη Γερμανία και ήταν οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Γενικότερα, οι επισκέπτες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειονότητα, ένα 88%, στο σύνολο των αφίξεων, ενώ δεύτερη, μετά τη Γερμανία, από πλευράς αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα, έρχεται η Βρετανία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει στη συνέχεια ότι τα προηγούμενα χρόνια η οικονομική κρίση είχε πλήξει τον τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς οι ειδήσεις για την άσχημη κατάσταση της χώρας και οι εικόνες πολιτών που διαδήλωναν και απεργούσαν αποθάρρυναν τους επισκέπτες, αλλά την περασμένη χρονιά η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί και ο αριθμός των διαδηλώσεων και απεργιών ήταν μικρότερος.

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα πως ο τομέας του τουρισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας το 17% του ΑΕΠ της χώρας, και η κυβέρνηση στην Αθήνα δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό για την προσδοκώμενη οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν 18 εκατ. οι τουρίστες πέρυσι στην Ελλάδα