ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζος θυσίασε το πλευρό του στο βωμό της τέχνης! (photos)

Κινέζος θυσίασε το πλευρό του στο βωμό της τέχνης! (photos)

Τον εαυτό του στην… αιχμή της τέχνης έφερε κυριολεκτικά ένας Κινέζος αρτίστας, ο οποίος αφού έκοψε ένα από τα πλευρά του, το φόρεσε στο λαιμό μπροστά στο κοινό του!

Ο He Yunchang, μάλιστα, όχι μόνο δε χρησιμοποίησε αναισθητικό, αλλά αφού έκοψε το σώμα του σχεδόν ένα μέτρο από το λαιμό μέχρι το μηρό και ξάπλωσε γυμνός σε ένα φορείο, ζήτησε από τους θεατές να ψηφίσουν αν θέλουν να συνεχίσει!

12 ψήφισαν υπέρ, 10 κατά και 3 λευκό…

Και αυτό γιατί ο εκκεντρικός Κινέζος πιστεύει πως οι παραστάσεις του, οι οποίες υπηρετούν μια μορφή τέχνης, πρέπει να είναι βγαλμένες από την καθημερινή ζωή, ώστε να υποκινούν και να ευαισθητοποιούν τους ανθρώπους!

Και αν αναρωτιέστε τί ήθελε να πει ο... καλλιτέχνης με τη συγκεκριμένη παράσταση, την οποία ονόμασε «Δημοκρατία του ενός μέτρου», σάς ενημερώνουμε ότι ήταν ήταν «απλά» μια αναπαράσταση της «έντασης μεταξύ ατόμου και κράτους» στην Κίνα…

Σημειώνεται πάντως ότι ο Yunchang είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στην Κίνα, γνωστός για τις παραστάσεις του που έχουν στόχο να δοκιμάσουν τη δύναμη και την αντοχή του.

Στο παρελθόν είχε μείνει μέσα σε σκυρόδεμα για 24 ώρες, ενώ μια άλλη φορά προσπάθησε να «κόψει» ένα ποτάμι στη μέση με το αίμα του, την ώρα που κρεμόταν από ένα γερανό!

«Αισθάνομαι ότι η Κίνα είναι μια πολύ πολύπλοκη κοινωνία, στην οποία είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σώμα και το πνεύμα σας, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε και να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα της», τονίζει ο ίδιος και συμπληρώνει:
«Ασκώντας πίεση στον εαυτό μου, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και το σώμα μου, μπορώ να καταφέρω κάτι πραγματικά ασύλληπτο»…

Ποιοι είμαστε εμείς να του χαλάσουμε χατίρι; Αν και η αλήθεια είναι πως το... πλευρό-κολιέ δεν πολυκαταλάβαμε πώς το έκανε ακριβώς ή αν γίνεται τέλος πάντων...

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Αποσύρθηκε απορρυπαντικό λόγω… Χίτλερ!