ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Νέα δεδομένα στην υπόθεση λιθοβολισμού της 25χρονης εγκύου

Πακιστάν: Νέα δεδομένα στην υπόθεση λιθοβολισμού της 25χρονης εγκύου

H οικογένεια από το Πακιστάν που κατηγορείται για τον λιθοβολισμό εγκύου γυναίκας, περνά στην αντεπίθεση, καθώς σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, υπεύθυνος για την αποτρόπαια δολοφονία είναι ο σύζυγός της.

Η αστυνομία και οι αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι η Φαρζάνα Ικμπάλ, 25 ετών, δολοφονήθηκε από ένα πλήθος, περιλαμβανομένου του ίδιου της του πατέρα, έξω από ένα δικαστήριο την περασμένη Τρίτη επειδή είχε παντρευτεί έναν άνδρα που η ίδια είχε επιλέξει, τον Μοχάμαντ Ικμπάλ, αντί του εξαδέλφου της τον οποίο η οικογένειά της είχε επιλέξει για εκείνη.

Σήμερα, ωστόσο, η μεγαλύτερη αδελφή της Φαρζάνα υποστήριξε ότι ο σύζυγός της Μοχάμαντ Ικμπάλ ήταν εκείνος που την σκότωσε.

«Ο Μοχάμαντ Ικμπάλ και οι συνεργοί του σκότωσαν την Φαρζάνα, και ο πατέρας της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της λανθασμένα κατηγορήθηκαν για φόνο», δήλωσε η Καλίμπα Μπίμπι σε δημοσιογράφους στη Λαχόρη.

«Ήμουν παρούσα στη σκηνή και όταν εκείνη βγήκε από το δικαστήριο και μόλις μας είδε να στεκόμαστε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, έσπευσε προς το μέρος μας. Ο Ικμπάλ και οι συνεργοί του την κυνήγησαν και την χτύπησαν με τα τούβλα».

Η αδελφή της εγκύου επισήμανε ότι είχε περάσει 13 ημέρες με την Φαρζάνα σε ένα κέντρο στήριξης γυναικών τον περασμένο μήνα όπου εκείνη, όπως η ίδια είχε υποστηρίξει, κρυβόταν από τον Ικμπάλ.

«Μου είπε ότι ο Ικμπάλ την είχε απαγάγει και την είχε αναγκάσει να τον παντρευτεί», υπογράμμισε.

«Φοβόταν ότι ο Ικμπάλ ίσως θα την σκότωνε όπως την προηγούμενη σύζυγό του, την Αγιέσα».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφόνος ο σύζυγος της Πακιστανής που λιθοβολήθηκε