ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος θέλει να γίνει... κροίσος;

Ποιος θέλει να γίνει... κροίσος;

Η μεγαλύτερη μετακίνηση κοπαδιών στην ιστορία της Αυστραλίας καταλογίζεται στον Τομ Μπρίνγουορθ.

Ο μοναχικός ποιμένας αγόρασε 18.000 βοοειδή από διάφορες κτηνοτροφικές μονάδες στον κόλπο Καρπεντάρια, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Αυστραλίας, και τα μετέφερε περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά, στο δυτικό Κουίνσλαντ.

Από τότε, οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν γύρω από την επιχειρηματική του δραστηριότητα, καθώς η αξία της συναλλαγής υπολογίζεται στα 7 εκατ.δολάρια και πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά βοοειδών στην ιστορία της Αυστραλίας!

Κατόπιν, χώρισε τα ζώα σε κοπάδια ανά 2.000 και προσέλαβε βοσκούς για να τα οδηγήσουν με τα πόδια προς τα νότια, ακολουθώντας κατάλληλα μονοπάτια. Όπως λέει, εκείνη την περίοδο του φάνηκε απλά καλή ιδέα, λόγω της ξηρασίας που επικρατούσε στον βορρά.

Έπειτα από 3 μήνες στον δρόμο, τα πρώτα κοπάδια άρχισαν να καταφθάνουν στα σύνορα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Καθώς το γρασίδι στα βοσκοτόπια λιγόστευε όλο και περισσότερο κατά μήκος της διαδρομής, αποφασίστηκε για ορισμένα από τα τελευταία κοπάδια να μεταφερθούν με οχήματα, παρά με τα πόδια. Όπως δήλωσε ο κ. Μπρίνγουορθ, η ασφάλεια των ζώων ήταν προτεραιότητά του και δεν ήθελε νεκρούς "μαχητές" στην πορεία. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν καθώς έφταναν στον τελικό σταθμό, με παράπλευρες απώλειες ζώων από θανατηφόρα τσιμπήματα φιδιών και μια σύγκρουση με τρένο, ενώ προέκυψαν και απρόβλεπτα έξοδα για τη μεταφορά νερού που τόσο είχαν ανάγκη τα κοπάδια.

Η περιουσία του Μπρίνγουόρθ εκτιμάται πως αγγίζει το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων Όσο επιδέξια κι αν φαντάζει η επιχειρηματική κίνηση του ποιμένα-κροίσου, αυτός εμφανίζεται συγκρατημένος και παρουσιάζει το εγχείρημά του σαν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και εν μέρει καλής τύχης. «Συνήθως όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο βελτιώνεται η τύχη σου. Δεν τα παρατάμε εύκολα» εξηγεί ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Τραγική κατάθεση ψυχής: «Δεν είμαι μητέρα πια»...