ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστικό: Ανθρώπινο δέρμα είχε χρησιμοποιηθεί σε εξώφυλλο βιβλίου του 19ου αιώνα

Ανατριχιαστικό: Ανθρώπινο δέρμα είχε χρησιμοποιηθεί σε εξώφυλλο βιβλίου του 19ου αιώνα

Ανθρώπινο δέρμα φέρεται πως έχει χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο ενός γαλλικού βιβλίου του 19ου αιώνα που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε μέσω blog η διεύθυνση της βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αρσέν Ουσέ, με τίτλο «Des destinees de l’ame», θέμα του οποίου είναι ο διαλογισμός για τη μετά θάνατον ζωή και την ανθρώπινη ψυχή. Η βιβλιοδεσία του τόμου αυτού έχει παρασκευαστεί από ανθρώπινο δέρμα, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της βιβλιοθήκης.

Οι έρευνες σχετικά με το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το εξώφυλλο του βιβλίου άρχισαν όταν βρέθηκε, μέσα σε αυτό, ένα σημείωμα από τον συγγραφέα που υποστήριζε ότι η βιβλιοδεσία του τόμου είχε παρασκευαστεί από το δέρμα που πάρθηκε από την πλάτη μίας ψυχικά άρρωστης γυναίκας, η οποία είχε πεθάνει από εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Αυτό το βιβλίο είναι δεμένο με περγαμηνή από ανθρώπινο δέρμα, το οποίο δεν έχει διακοσμηθεί, ώστε να διατηρηθεί η κομψότητά του», γράφει στο σημείωμα ο Ουσέ. «Κοιτάζοντας προσεκτικά, κάποιος μπορεί να διακρίνει τους πόρους του δέρματος. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ανθρώπινη ψυχή αξίζει να έχει ανθρώπινο περίβλημα».

Ο Μπιλ Λέιν του Χάρβαρντ δήλωσε ότι οι αρχικές δοκιμές έδειξαν πως το υλικό από το οποίο είχε παρασκευαστεί το εξώφυλλο του βιβλίου δεν ήταν δέρμα μόσχου, προβάτου ή αίγας, αλλά από δέρμα ανθρώπου ή άλλου ζώου στενά συνδεδεμένου με τον άνθρωπο, όπως ο πίθηκος.

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)