ΚΟΣΜΟΣ

Μακάβριο εύρημα στα Νησιά Μάρσαλ

Μακάβριο εύρημα στα Νησιά Μάρσαλ

Eνα μακάβριο εύρημα έβγαλαν στην επιφάνεια οι τελευταίες πλημμύρες στα Νησιά Μάρσαλ.

Τους σκελετούς τουλάχιστον 26 Ιαπώνων στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξέβρασε στον Ειρηνικό η αυξανόμενη στάθμη του νερού.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους λόγω της μικρής απόστασης του νερού από το έδαφος των νησιών ,η άνοδος της στάθμης του νερού πλήττει ακόμα και τους τάφους των στρατιωτών.

«Υπάρχουν φέρετρα και νεκροί άνθρωποι που έχουν ξεβραστεί από τους τάφους τους. Πρόκειται για σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Νησιών Μάρσαλ, Τόνι ντε Μπραμ. «Ακόμα και οι νεκροί επηρεάζονται» από την κλιματική αλλαγή, συμπλήρωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι σκελετοί ανήκουν πιθανώς σε Ιάπωνες στρατιώτες.

Την ίδια ώρα, ακόμα και βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες. Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά περίπου 19 εκατοστά τα τελευταία χρόνια από το λιώσιμο των πάγων.

Τα Νησιά Μάρσαλ είχαν καταληφθεί από τους Ιάπωνες κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έως ότου εκδιώχθησαν από τους Αμερικανούς. Στα χρόνια που ακολούθησαν, έγιναν θέατρο δεκάδων πυρηνικών δοκιμών. Σήμερα, Το νησιωτικό σύμπλεγμα που αποτελείται από 29 ατόλες είναι μια από τις πλέον απειλούμενες περιοχές στον πλανήτη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 5000.000 Ιρακινοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Τις θέσεις Κάμερον για την ΕΕ απορρίπτει ο νέος πρόεδρος του ΕΛΚ