ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: 34.000 εκτοπισμένοι στην Ουκρανία

ΟΗΕ: 34.000 εκτοπισμένοι στην Ουκρανία

Στην αποκάλυψη ότι στην Ουκρανία βρίσκονται εκτοπισμένα 34.000 άτομα, προέβη ο ΟΗΕ, συμπληρώνοντας ότι το προσωπικό του μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα μόνο των 19.000 εξ αυτών.

«Στο σύνολο εκτιμάται ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων έχει ανέλθει στους 34.000» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Γραφείου για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, ο Γενς Λέρκε, στη Γενεύη.

Από τους 34.000 εκτοπισμένους «οι 19.000 έχουν αναγνωριστεί» και προέρχονται από την Κριμαία και από την Ανατολική Ουκρανία, προσέθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε επίσης λάβει αξιόπιστες πληροφορίες που μιλούν για κινήσεις στις επαρχίες του Ντονέτσκ (στα ανατολικά) και Λουχάνσκ (στα ανατολικά), όμως εμείς δε διαθέτουμε προσωπικό επί του πεδίου εκεί κάτω, και υπάρχει και μία εκτίμηση για 15.000 πρόσωπα από το Σλαβιάνσκ» υπογράμμισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Έιμος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Ο Λέρκε υπογράμμισε ότι αυτόν τον τελευταίο αριθμό τον έχουν μεταβιβάσει οι τοπικές αρχές, όμως ο ΟΗΕ δε μπορεί να τον επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Την 20η Μαΐου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι περίπου 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Τάταροι, έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στην Ουκρανία.